13.02.2020

Viisi arvokasta SM-pistettä oli Jurvaan kotiintuomisina!

Rallin Nuorten SM-sarjan avauskilpailu, ajettiin Mikkelin ympäristössä päätökseen lauantaina. Tuukka ja Jukka luotsasivat ajokkinsa hienosti kuudenneksi ja viisi arvokasta SM-pistettä oli Jurvaan kotiintuomisina!

Rallin Nuorten SM-sarjan avauskilpailu, ajettiin Mikkelin ympäristössä päätökseen lauantaina. Tuukka ja Jukka luotsasivat ajokkinsa hienosti kuudenneksi ja viisi arvokasta SM-pistettä oli Jurvaan kotiintuomisina!

Kisapäivä oli pitkä ja vaiherikas. Aamu kahdeksalta kilpailutoimistoon ilmoittautumaan ja siitä lähes samantien, auton ja ajovarusteiden turvallisuustarkastukseen. Aamupäivä jatkui erilaisilla muilla valmisteluilla, lähes puolille päiville saakka, ennenkuin autokunta pääsi varsinaisesti tositoimiin. Nuoria ja menestyksen nälkäisiä kuljettajia, starttasi matkaan peräti 20 autokuntaa. Ollen näin, myös koko rallin SM-viikonlopun kilpailijarikkain luokka.

Erikoiskokeet olivat sijoitetut tiiviisti Mikkelin lähiympäristöön. Pituuksiltaan (6kpl) 12 - 15 km:n mittaiset kiirustaipaleet, olivat edellä lähteneiden yleisen SM-sarjan autokuntien jäljiltä, etenkin pikkuteiden osalta jo melkoisen syvillä urilla. Terävät maakivet olivatkin ajourilla jo kovasti saaliitaan vaanimassa. Rengasrikko oli myös heilläkin EK2 tuliaisina. Rengas tyhjeni kuitenkin sen verran hitaasti, että erikoiskokeelle, ei tarvinnut pysähtyä rengasta vaihtamaan.

Pitkä päivä sisälsi Tuukalle paljon hienoja ajollisia onnistumisia. Yhtenä esimerkkinä, Nuorten-luokan viidennen erikoiskokeen (14,99km), neljänneksi nopein aika.

Kisarupeama jatkui aikataulultaan, pitkälle pimenevään iltaan, ennenkuin Tuukka ja Jukka saapuivat Mikkelin torilla sijainneelle lähtö- / maalipodiumille, tyytyväisin ja hyvin mielin uudelleen!

Tästä on oikein hyvä jatkaa, kohti seuraavaa SM-osakilpailua, joka ajetaan Joensuussa 29.2. Ajotuntuman ja treenikilometrien kartuttamiseksi, autokunta starttaakin seuraavan kerran jo ensi lauantaina 15.2. Kangasniemellä, F-Rallisarjan kauden avausosakilpailussa.

Mikkelin SM Rallin Incar videot:

EK2: https://www.youtube.com/watch?v=an8kWnxwVAM&t=389s

EK3: https://www.youtube.com/watch?v=Lf2p2cKQ_2c

Co-Motorsport