09.02.2022

Tuliaisina mahtava pistesaalis Riihimäeltä

Co-Motorsportilla oli lauantaina kiirettä, kun Riihimäellä ajetussa SM-osakilpailussa tiimin huollettavana oli peräti viisi kilpuria kuljettajapareineen. Kiireestä huolimatta kaikki sujui hyvin, ja vieraileva tähti Niclas Grönholm antoi tiimin toiminnalle täydet pisteet. Ville Hautamäen ja Jere Pensaan hyvät sijoitukset nostivat Co-Motorsportin SM-sarjassa kolmanneksi.

Co-Motorsportin ilmoittamana Auto Sorsa Riihimäki-rallissa ajanut Niclas Grönholm sijoittui kartturinsa Antti Linnakedon kanssa kovatasoisessa SM1-luokassa seitsemänneksi. Skoda Fabia R5 -autolla ja MRF-renkailla kilpaillut rallicrossin MM-pronssimitalisti vaikutti tyytyväiseltä kisan jälkeen, mutta nälkää jäi vielä tuleviin rallikoitoksiinkin.

- Kisa sujui kaikin puolin hyvin tiimin puolesta. Vaikka oli monta autoa huollettavana niin homma pelasi ja meillä oli hauskaa! Omaan ajoon olen osittain tyytyväinen, monesti olisi pystynyt ajamaan rohkeammin, mutta kaiken kaikkiaan ihan ok ralli ja vielä jäi sopivasti hampaankoloon jatkoa ajatellen, kertoili Grönholm kisan jälkeen.

SM2-luokassa kilpaileva Ville Hautamäki oli saanut autonsa jälleen kuntoon Tunturin konerikon jälkeen. SM5-luokassa MRF-Fiestaa käskytti Jere Pensas, jolta oli lupa odottaa Riihimäeltä vaikka luokkavoittoa, sen verran vakuuttavaa suorittamista laihialainen osoitti Tunturirallissa. Nämä kaksi keräsivät myös tiimipisteitä Co-Motorsportille, ja ison potin keräsivätkin. Molemmat sijoittuivat luokassaan toiseksi, joten tiimin tilille kilahti roppakaupalla sarjapisteitä.

- Ajamaan en päässyt ollenkaan ennen kisaa. Kisa oli nimenomaan seikkailu jo pelkästään kelin takia. Oli aika vaihtelevaa, joten kaiken jälkeen olen kakkossijaankin kohtalaisen tyytyväinen, totesi hallitseva Suomen mestari Hautamäki.

- Kaksi ehjää rallia kauden alkuun antaa luottoa, että pystymme kauden jatkuessa ajamaan kärkisijoista, fiilisteli puolestaan Pensas.

Tiimin kuopus Aatu Hakalehto teki suorituksellaan vaikutuksen ensimmäisessä rallissaan. Nuorten SM-sarjassa kilpailevan 15-vuotiaan taidot, asenne ja vauhti olivat sitä luokkaa, että kunhan kokemusta karttuu, kaikki on mahdollista. Toisen junnu-SM -kuljettajan Tuukka Kiviojan kisa päättyi jo heti alkuunsa auton tekniikan petettyä.

047A9074 C5CC 4CE9 9B22 A3EDE783E9E4

Tiimipäällikkö Sami Kivioja on tiimissään korostanut hyvää tekemisen meininkiä ja yhteishenkeä, ja sen kyllä aistiii. Kiireestä, haasteista ja lumipyrystä huolimatta tiimi selviytyi kisasta kunnialla ja hyvällä fiiliksellä.

- Kisaviikonloppu oli työn täytteinen ja heti ensimmäisenä iso kiitos koko tiimille, niin kuskeille kuin huollollekin. Oli ilo seurata Nipen ja Antin suorituksia ja hyvää fiilistä, ja ajatkin olivat ihan vertailukelpoisia. Villen tekeminen on vakuuttavan varmaa ja tulos sen mukainen, vaikka ei ihan voittoon tällä kertaa riittänytkään. Jere jatkoi kuten oletettiin ja ei se voittokaan kaukana ollut.

- Aatu teki kovan suorituksen ensikertalaiseksi ja oli hienoa seurata, miten ammattimaisesti nuorimies hommaan suhtautuu. Tuukan ja Juhan puolesta on iso harmitus, kun tekniikka petti alkumetreillä. Kuopioon täytyy sitten varmistella, että suoritus ei jää ainakaan tekniikasta kiinni.

- Tiimimestaruuspisteissä noustiin nyt kolmanneksi, eli ihan loistava tilanne, summasi tiimipäällikkö Kivioja Riihimäen kisaa. 

Tiimien SM-pisteet, 2/7 osakilpailua:
1. Printsport Junior Team 97; 2. Rautio Motorsport 63; 3. Co-Motorsport 61; 4. TGS Skoda Team 58; 5. Printsport 57; 6. Finsoffat 56; 7. RTE Motorsport 27; 8. RTRC 17; 9. Dynamo 3

Kuvat: Toni Ollikainen (ajokuva), Antti Lahtinen (huoltokuva)