18.05.2023

Tiimikisan piikkipaikalta sorakauden avaukseen

Toista kautta rallin SM-sarjan tiimikilpailussa mukana oleva Co-Motorsport on talvikauden kolmen osakilpailun jälkeen tiimien pistekärjessä.

Co-Motorsportille tiimipisteitä ovat kuluvalla kaudella keränneet SM5-luokassa kilpailevat Ville Hautamäki ja Konsta Saarinen. Molemmat kuljettajat aloittivat kautensa Arctic Lapland Rallista, josta kaksikko kuittasi luokkansa kaksoisvoiton. Toinen osakilpailu Kuopiossa oli toisinto Tunturirallista – luokan kaksoisvoitto. Talvikauden hyvästelyssä, Jyväskylän Talvirallissa, Alajärven Ville Hautamäki pokkasi kauden kolmannen ykköstilan Saarisen sijoittuessa kolmanneksi.

Konkari ja kisälli

- Kolmena edellisenä kautena Mitsubishillä SM-kultaa ajaneen Ville Hautamäen taidot tiedetään ja hienosti Ville dominoi SM5 -luokkaa talven osakilpailuissa. Konsta on tehnyt tasaista ja hyvää työtä heti ensimmäisellä kaudellaan nelikoissa. Kun meidän tiimipisteitä ajavat kuljettajat kilpailevat samassa luokassa, ei maksimipisteisiin ole ollut mahdollisuutta. Tiimikilpailun kärkipaikka kuitenkin näyttää, että Ville ja Konsta on ollut hyvä pari tiimikilpailuun, sanoo tiimipäällikkö Sami Kivioja.

Co-Motorsportin tiimikuljettajissa kokemus täydentyy nuoruuden innolla. Kun urallaan 16 rallin SM-mitalia saalistanutta Ville Hautamäkeä (43) voidaan tituleerata konkarikuljettajaksi, niin Oriveden vasta 18-vuotias Konsta Saarinen lukeutuu ikänsä puolesta junnuosastoon. Hautamäkeä menestyksellä kartturin penkiltä luotsannut Ari-Pekka Hautanen luovutti paikkansa uutena kakkoskuljettajana tällä kaudella aloittaneelle lapualaiselle Toni Raiskille. Konsta Saarisella nuotteja tarjoilee vauhdikkaisiin konttoritöihin tottunut nokialainen Joni Mäkelä.

Co-Motorsportin ”perhe”

Tiimikilpailun autokuntien lisäksi Co-Motorsportin ilmoittamia kuljettajia starttaa Pohjanmaan sorateille lähes kaikissa yleisen puolen SM-luokassa. Hautamäen ja Saarisen lisäksi viitosluokassa kilpailee Kim Niemi. Jukka Ketomäki on lenkkinä SM1-luokassa ja Henri Timonen luokassa 2. Kauden toisesta osakilpailusta kautensa aloittanut Jere Pensas kurvailee SM3-luokassa.

Talvikauden SM4-luokassa kisannut Suvi Jyrkiäinen kilpailee Seinäjoen seudun reitillä uudessa naiskuljettajille tarkoitetussa Naisten Cup -luokassa. Samassa luokassa kisaa Sanna-Kaisa Tiilikka.

Junnujen SM-sarjan kärkikaksikko Juuso Lammi ja Tuukka-Matias Kivioja sekä nuorten sarjassa kolmantena tasapistein toiseksi sijoitetun kuljettajan kanssa kilpaileva Joonatan Ylilammi kisaavat myös Co-Motorsportin väreissä.

- Pohjanmaa Ralli on meidän tiimin kotikilpailu ja se näkyy kattauksen koossa. Vakiokuljettajien lisäksi Co-Motorsportin ilmoittamana on vielä joitain pohjalaisia autokuntia. Näin suuren joukon palveleminen vaatii paljon tiimiltä, mutta olemme varautuneet tilanteeseen, kertoo Kivioja.

Co-Motorsportin ilmoittamien kuskien kilpailunumerot SM Pohjanmaa Rallissa:
9 Jukka Ketomäki AL-Härmä - Kari Kuivinen EPUA, Skoda Fabia R5
14 Henri Timonen LahUA- Jussi Kärpijoki RaisUA, Ford Fiesta Rally3
17 Ville Hautamäki JärvisUA - Toni Raiski LapUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
18 Konsta Saarinen PR-Rac - Joni Mäkelä TeisUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
27 Kim Niemi NHD - Timo Pitkonen SLUA, Mitsubishi Lancer
36 Jere Pensas LaihUA - Jouni Saarijärvi LaihUA, Ford Fiesta Rally4
66 Sanna-Kaisa Tiilikka EPUA - Pasi Kahelin EPUA, Honda Civic Type R
69 Suvi Jyrkiäinen AAU - Tuomas Pöntinen EPUA, Ford Fiesta 1.6
73 Joonatan Ylilammi KarUA/MK - Juha-Pekka Perämäki KeurUA, Ford Fiesta 1.6
89 Tuukka-Matias Kivioja Jurvan UA - Juha Heinonen KvanUA, Ford Fiesta Rally4
91 Juuso Lammi AL-Härmä - Juho Lammi AL-Härmä, Citroën C2 VTS
121 Anssi Luoma-aho LapUA - Anssi Kitinoja EPUA, BMW 325i (E36)

Ilmoittautuneiden lista:
https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionEnrollListPlain.aspx?id=15676

Kilpailun aikataulu:

Perjantai 19.5.
19:01 LÄHTÖ, Seinäjoen Tori
19:49 EK1 Kuusenmäki - 11,34 km
20:35 EK2 Länsikylä - 12,84 km
21:09 HUOLTO, Rengastien Autotarvike

Lauantai 20.5.
10:01 HUOLTO, Rengastien Autotarvike
10:41 LÄHTÖ 2, Seinäjoen tori
11:29 EK3 Palonkylä - 9,54 km
12:05 EK4 Päkki - 22,49 km
12:33 EK5 Naarajoki 1 - 14,69 km
13:33 HUOLTO Rengastien Autotarvike
15:10 EK6 Seinäjoki City - 1,40 km
15:52 EK7 Ooperi - 19,70 km
16:35 EK8 Naarajoki 2 - 14,69 km
17:55 MAALI, Seinäjoen Tori

 

Alkuperäinen teksti on julkaistu SM Pohjanmaa Rallin katsojaoppaassa, kirjoittaja: JiiVee Korpela. Tähän tekstiin on korjattu muutama alkuperäisen julkaisun jälkeen tullut muutos.