30.08.2022

Täysien pisteiden Mikkeli varmisti tiimille SM-mitalin!

Co-Motorsport varmisti historiansa ensimmäisen tiimien SM-mitalin Mikkelissä. Mitalin väri ratkaistaan kauden päätöksessä Kouvolassa.

Ralli SM -sarja jatkui Mikkelissä ajetulla SM Ralli Mikkelillä. Ja hienosti jatkuikin, kun Ville Hautamäki (SM2) ja Jere Pensas (SM5) ajoivat neljännen kerran peräkkäin luokkavoittoihin. Tämän myötä myös Co-Motorsportin tilille ropisi täydet pisteet, ja se riitti varmistamaan sijoittumisen loppupisteissä kolmen joukkoon tiimien SM-kisassa.

- Sieltä se voitto napsahti, mutta kovan työn takana se oli. Vaikka alusta alkaen mentiin kovaa, niin loppua kohden vauhti parani itsestään. Sekuntipeliä siinä kuitenkin käytiin ja monessa kohdassa oli pakko vetää ihan limiitillä, Pensas kuvaili kisan jälkeen. 

Niin Jere kuin Villekin ajoivat vakuuttavasti ja ilman suurempia murheita koko kisan.

- Pekka hoiti nuotinluvun hyvin, huolto hoiti hommansa, eikä auton kanssa ollut mitään ongelmia. Myös renkaat toimivat hyvin, eikä itsekään tullut tehtyä virheitä. Ne muutama kriittinen kivikin onnistuttiin kiertämään, Hautamäki kiitteli kisan jälkeen.

Nuorten SM-sarjassa Aatu Hakalehto sijoittui neljänneksi. Tuukka-Matias Kiviojan kisa päättyi keskeytykseen.

Ralli SM 2022, tiimien SM-pisteet, 6/7 osakilpailua:
1. Printsport Junior Team 269; 2. Co-Motorsport 261; 3. Printsport 199; 4. TGS Skoda Team 184; 5. Rautio Motorsport 151; 6. Finsoffat 86; 7. RTRC 76; 8. RTE Motorsport 57; 9. Dynamo 7

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK