11.03.2022

Täydet tiimipisteet Kuopiosta nostivat tiimin toiseksi SM-pisteissä

”Kolmas kerta toden sanoo” pitää paikkaansa Co-Motorsportin kohdalla. Kauden kolmannesta osakilpailusta Kuopiosta tiimin pistetilille lisättiin Jere Pensaan ja Ville Hautamäen luokkavoittojen myötä täysi pistepotti. Voitot nostivat tiimin SM-pistetaulukossa toiseksi.

Sami Kiviojan kipparoiman Co-Motorsportin talvikausi rallin SM-sarjassa on ollut menestyksekäs. Suurelle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampi tiimi on kerännyt kolmesta ajetusta osakilpailusta pisteitä varsin vakuuttavasti ja on SM-sarjassa toisena kevättauolle siirryttäessä.

Tiimin pistesampona on ollut SM5-luokassa kilpaileva Jere Pensas, joka on ollut palkintokorokkeella kaikissa alkukauden kisoissa. Kahden kakkossijan jälkeen Pensas pokkasi kartturinsa Jouni Särkijärven kanssa sen suurimman pokaalin Kuopion torilla.

- Hienoa kun oli tiukkaa kilvanajoa koko rallin ajan. Onneksi voitto tällä kertaa kääntyi meille kahden edellisen rallin kakkostilan jälkeen. Luokan kakkospaikka vankistui ja ero ykköstilaan kaventui. Tiimi pelasi hyvin ja oli mukava viikonloppu kaikin puolin. Vielä kun Villekin voitti, niin saatiin täydet pisteet tiimimestaruussarjaan, hehkutti Pensas maalissa.

Hallitseva SM2-luokan suomenmestari Ville Hautamäki siirtyi Co-Motorsportiin vuoden alussa. Hautamäen ja ”uusvanhan” kartturin Ari-Pekka Hautasen kausi alkoi harmittavalla keskeytyksellä Tunturissa. Riihimäellä kaksikko ajoi toiseksi, ja Kuopiosta tuloksena tiukan kisan jälkeen vihdoin luokkavoitto.

- Olen ihan tyytyväinen kilpailuun kokonaisuutena, vaikka lähtökohdat eivät nyt ihan parhaat olleetkaan sairastelun jälkeen. MRF:n rengas toimi hyvin, ja tiimi on mitä mahtavin! Rento ja avoin ilmapiiri, jossa on ilo olla mukana, kiitteli Hautamäki tiimiään.

Tiimin nuorin kuljettaja, vasta 15-vuotias Aatu Hakalehto jatkaa uskomatonta taivaltaan rallin parissa. Nuorten SM-sarjan avauskisa Riihimäellä oli nuoren miehen ensimmäinen rallikilpailu koskaan, ja siellä hän jo väläytteli vauhtiaan. Ennen Kuopiota Hakalehto kävi kartturinsa Kimmo Halttusen kanssa ajamassa luokkavoitoon Leivonmäellä ja Kuopiossa hyvä meno jatkui. Tuloksena toinen sija ja arvokkaat sarjapisteet.

Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo ajoivat jälleen Co-Motorsportin ilmoittamana. Skoda Fabia R5 -autolla ja MRF-renkailla kilpailleen Grönholmin loppusijoitus SM1-luokassa on joko viides tai kuudes (SM1-luokan tuloksia ole voitu vahvistaa lopullisiksi). Riihimäellä tekniikkaongelmien vuoksi keskeyttäneet Tuukka Kivioja ja Juha Heinonen aloittivat Kuopiossa vahvasti ja ajoi ensimmäiselle erikoiskokeelle nopeimman ajan. Kisa päättyi kuitenkin seuraavalla erikoiskokeella, kun hurjan näköisten volttien jälkeen kuljettajakaksikko päätyi lumihankeen. Onneksi ulosajosta selvittiin säikähdyksellä, kalustovaurioilla ja keskeytyksen tuomalla harmituksella.

Ralli SM 2022, tiimien SM-pisteet, 3/7 osakilpailua:
1. Printsport Junior Team 140; 2. Co-Motorsport 111; 3. Printsport 94; 4. Finsoffat 86; 5. TGS Skoda Team 83; 6. Rautio Motorsport 81; 7. RTE Motorsport 27; 8. RTRC 25; 9. Dynamo 3