02.12.2019

Syksyn kausikooste

Tuukka-Matias Kiviojan ja Jukka Kinnarin syksyn kausikooste kisapaikkakunnilta Keuruu, Laitila ja Petäjävesi.


 

17.8. Oli vuorossa Keuruun ralli. Siellä kilpailu käsitti viisi erikoiskoetta, mukana mm. Neste-Ralleistakin tuttu legendaarinen Jukojärven pikataipale. Myös Keski-Suomen sorateiden ensivierailulta oli kotiintuomisina, täysien EK-kilometrien arvokas ajokokemus. 

31.8. Matkattiin Laitilan SM-ralliin. Nuorten-luokan SM-pisteitä, lähti jahtaamaan peräti 20 autokuntaa. Varsinais-Suomen juonikkaat rallitiet vaativat kuitenkin kovan veron, vielä vähemmän ajokokemusta omaavien kisakuljettajien keskuudessa. Lähes puolet, Nuorten-luokan matkaan startanneista autokunnista keskeyttivät, erilaisten ulosajojen aiheuttamien ongelmien vuoksi. Myös Kiviojan autokunta joutui keskeyttämään toisen erikoiskokeen loppuosalle, tieltä suistumisen vuoksi.

19.10. Kansallisen rallikalenterin 2019 päätöskilpailu ajettiin Petäjävedellä. F-rallisarjan osakilpailussa, mukana olivat oheisluokkana myös Nuoret. Jyväskylän kupeessa kun oltiin, oli selvää, että odotettavissa olisivat hienot ja vaativat rallitiet. Vuosien saatossa, monesti Neste-rallienkin käytössä oleville pikataipaleille palattiin Keski-Suomen vierailulla jälleen ja mm. Mökkiperä ajettiin kokonaan samanlaisena, kuin MM-ralleissakin. Lisäksi eri mittaisia kilvanajo-osuuksia tarjoiltiin Moksin, Parkkolan ja Urrian nimekkäiltä ja tapahtumarikkailta erikoiskokeilta.

Kilpailun alusviikko oli todella sateinen. Saman tyyppinen myöhäissyksyinen sää vallitsi myös kisäpäivänä. Tästä johtuen, myös erikoiskoetiestö kärsi sateista kovasti omalta osaltaan ja kilvanajosta muodostui entistäkin haasteellisempaa, paikoin todella syvien spoorien ja suoranaisen kuraliukkaudenkin vuoksi.

Todella hienosti, Tuukka malttoi, erittäin vaikeissakin olosuhteissa pitää keskittymisen ajosuorituksessaan. Kilpailun päätteeksi, olikin palkkiona, luokan kolmas- ja samalla nuoren ralliharrasteuran ensimmäinen palkintosija. Myös kisakalustona toimiva Ford Fiesta on osoittautunut luotettavuudeltaan ja toimivuudeltaan, todella hienoksi ajokiksi V1600-luokkaan.