25.08.2022

Hyvistä asemista kohti Mikkeliä

Co-Motorsport on toisena tiimien SM-pisteissä ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Ralli SM -sarja jatkuu kahden kuukauden kesätauon jälkeen Mikkelissä ajettavalla osakilpailulla. Vaikka tauko on ollut pitkä, ei tiimissä olla oltu aivan ilman motorsportia koko kesää. Edellisen, Seinäjoella ajetun osakilpailun jälkeen on ajettu testikisoja ja asiakaskyydityksiä, hankittu uutta kalustoa ja onpa tiimille rakennettu uusia tiloja tiimipäällikkö Sami Kiviojan johdolla.

Mikkelissä ajettavassa kauden toiseksi viimeisessä SM-osakilpailussa Co-Motorsportin ilmoittamana ajaa neljä kuljettajaparia. Ville Hautamäki (SM2) ja Jere Pensas (SM5) ovat kummatkin hienossa kolmen kisan voittoputkessa, ja toiveissa on tietenkin venyttää sitä neljään. Kuitenkin kauden ollessa tässä vaiheessa kuljettajien on hyvä miettiä myös sarjan kokonaistilannetta ja sarjapistesaldoa. Mikkelin jälkeen kauden kuudesta ensimmäisestä SM-rallista heikoimman osakilpailun pisteet pudotetaan pois ja lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan viiden parhaan tulokset sekä viimeisestä osakilpailusta jaettavat korotetut pisteet.

- Mikkeliin lähdetään rennoin mielin, koska pistepottia ei pystytä kerryttämään muulla kuin voitolla. Sitä tietysti tavoitellaan ja nyt on jopa hiukan varaa ottaa vähän riskejäkin lopussa jos näyttää siltä, että pitää kiristää, SM5-luokkaa johtava Pensas kertoo.

Tiimin konkari Ville Hautamäki muisteli ajaneensa Mikkelissä kesällä SM-rallia 14 vuotta sitten. Tulevalle lauantaille SM2-luokassa toisena oleva Hautamäki on asettanut selkeän tavoitteen:

- Tavoitteena on lähteä kauden päätösosakilpailuun Kouvolaan luokkajohdossa.

Tiimien SM-sarjassa Co-Motorsport on Villen ja Jeren hyvien suoritusten myötä toisena.

Junioreiden SM-sarjassa ajava Tuukka-Matias Kivioja ja Nuorten SM-sarjassa kisaava Aatu Hakalehto täydentävät Co-Motorsportin kuljettajakattauksen Mikkelissä. Tuukka on ajanut RSJM3-luokkavoittoon sarjan molemmissa kesäkisoissa ja Aatukin on väläytellyt huippuvauhtia nuorissa, joten näiltä kuskeilta on varmasti odotettavissa vauhtia ja hyviä ek-aikoja myös Mikkelissä.

- Hienoa lähteä SM-ralliin pitkästä aikaa ja on mielenkiintoista nähdä, miten kuljettajien vauhti on kohdillaan kesätauon jälkeen. Mikkelistä odotan Villeltä ja Jereltä edelleen vahvoja suorituksia, ja junioritiimin kuljettavat ovat varmasti myös mukana luokkiensa kärkikahinoissa. Tiimimestaruudessa tilanteemme on loistava ja siitä kiitos Villelle ja Jerelle, tiivistää tiimipäällikkö Kivioja lähtökohtia Mikkeliin lähdettäessä.

Co-Motorsportin kuskien kilpailunumerot SM Ralli Mikkelissä
13 Ville Hautamäki JärvisUA - Ari-Pekka Hautanen JärvisUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
37 Jere Pensas LaihUA - Jouni Saarijärvi LaihUA, Ford Fiesta 1,6
57 Aatu Hakalehto AAU - Kimmo Halttunen JouSUA, Ford Fiesta 1.6
70 Tuukka-Matias Kivioja Jurvan UA - Juha Heinonen KvanUA, Ford Fiesta Rally4 

Ilmoittautuneiden lista
https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionEnrollListPlain.aspx?id=15044

Kilpailun aikataulu
10:00 LÄHTÖ Mikkelin Satama
10:39 EK1 Sattila - 14,99 km
11:26 EK2 Punkka - 21,10 km
12:30 HUOLTO Mikkelin Ravirata
14:05 EK3 Hangastenmaa 1 - 14,90 km
14:42 EK4 Hännilä - 10,40 km
15:21 HUOLTO Mikkelin Ravirata
16:56 EK5 Hangastenmaa 2 - 14,90 km
17:59 EK6 Pistohiekka - 14,99 km
18:25 EK7 Maljala - 14,99 km
19:51 MAALI Mikkelin Satama